top of page

Om Hela Dig - Anna Martinsen

Massör
Ayurvedisk hälsorådgivare
Örtpedagog
Healer
Översättare

Bakgrund

Jag har studerat och utövat holistisk medicin sedan 2007. Jag har läst många olika riktningar och utökar ständigt min kunskap. Läs mer om mina erfarenheter som terapeut här nedan.

WIN_20221124_14_18_32_Pro (2).jpg

1994 gick jag ut Hälsohögskolan i Jönköping som Ortopedingenjör. Jag jobbade sedan med detta till 2012, parallellt sedan 2008 med starten av mitt egna företag, Hela Dig.

Som ortopedingenjör träffar man många patienter där det inte alltid finns en given lösning och man lär sig att bli kreativ och lyhörd. Jag fick också med mig anatomi och biomekanik på köpet, vilket är till nytta i massageyrket :-).

Jag har alltid varit nyfiken på alternativ medicin och i och med en livskris 2006 började jag lära mig om den indiska filosofin ayurveda. Den tar hänsyn till helheten runt människan och behandlar med kost, örter och livsstilsåtgärder tillsammans med behandlingar. Jag började läka mig själv och insåg att detta borde fler få lära sig och utbildade mig till ayurvedisk hälsorådgivare på Ayurvedaskolan i Varberg. 

Jag lärde mig också flera olika tekniker inom ayurveda av olika lärare. Bla en indisk ayurvedisk läkare. Dessa tekniker jag lärde mig av honom ligger till grund för den massage jag gör idag. Jag har också lagt till intuitionen, jag känner var du behöver hjälp.

Jag har läst 30p basmedicin på Kristianstad Högskola, 2010-2011.

Jag har gått en ettårig örtpedagogutbildning på Eklöfs Örtutbildning i Stockholm. Här fick vi lära oss vad de svenska vilda växterna kan göra för vår hälsa och varför de läker oss. Vilka ämnen är det i dem som är verksamma. Mycket intressant och vi gjorde även allt från schampo till salvor och hur man samlar in och torkar växterna för att användas till te.

Jag har gått ett flertal kurser inom healing och lärt mig olika tekniker. Men till sist handlar det om hur mycket energi du kan förmedla som terapeut och hur ren den är. Dvs, man får inte lämna över något av sin egna energi. Så det är verkligen viktigt att jobba med sig själv om man vill jobba med healing. Det har jag gjort riktigt aktivt de senaste 8 åren och mer och mer kunskap kommer. Bla så har jag börjat prata ljusspråket, lightlanguage med gester därtill. Gjorde det som liten, men sen försvann det. Visste såklart inte var det var då. Det blir en helt annan kraft när man lägger till det i healingen.

2020 la jag till en behandling till, Ortobionomi. En mjuk terapi som syftar till att korrigera avvikelser i leder och muskler som orsakar obehag och smärta.

2021 kom Käkledsmassage in i min repertoar. Många går med spänningar i käken som kan ge huvudvärk och nackbesvär.

2022 var det dags att lära sig mer om fascian, bindväven och hur man kan behandla den. Atlas Balans djupvågsmaskin kom in på kliniken.

2023 fick jag möjlighet att översätta den fantastiska boken Gut and Psychology Syndrome till svenska som handlar om sambandet mellan tarm och sjukdomar och hur vi kan läka dem. Läs mer under GAPS fliken.

Jag har varit på flera olika ställen i Halmstad och arbetat med många trevliga människor och fått vänner för livet. Först på Villa Karlsberg på Magnus Stenbocks väg, sedan Hälsa och Relationer på Hamngatan. Lotusblomman på Torsgatan och en egen lokal på Järnvägsgatan 4. Sista anhalten innan vi byggde om hemma var Yogastudion på Falkenbergsgatan. Men nu är jag sedan 4 år i vårt radhus på Snöstorp. Vi har byggt om vårt garage så det är egen ingång och toalett förutom behandlingsrummet såklart. Det känns helt perfekt och jag kan vara mer flexibel för dig som kund.

Du är varmt välkommen till mig, så hoppas jag att det jag lärt mig på min resa kan hjälpa dig till bättre hälsa och insikter.

 

     Anna

bottom of page